Käisime robootika õpitoas

10. novembril käisime kaheksa 3.-5. klassi õpilasega Võrus õpetaja Triinu Grossmanni juures päästeteemalises robootika õpitoas. Enne õpituba lugesime kokku, et õpetaja Triinu töötas enne täielikult robootikale pühendumist 14 aastat Haanja koolis, kusjuures enamik õpitoas käinud õpilasi veel mäletas aega, kui Triinu Haanja koolis töötas. Kuna Triinul oli hiljuti sünnipäev ning ta sai riiklikult tunnustatud kui Eesti parim robootikaõpetaja, siis kinkisime talle mälestuseks raamitud pildi ühest robootikatunnist Haanja koolis ning tegime suure kallistuse.

Õpitoa eesmärgiks oli tutvustada õpilastele päästeteemalisi reegleid ja soovitusi läbi robootika. Rääkisime sellistel teemadel nagu tulekahju tekkimise viisid, ohutusabinõud ja -seadmed, inimeste majast evakueerimine. Seejärel mängisime robotitega läbi kaks stsenaariumi õpimatil, millel oli maja plaan. Esimeseks ülesandeks oli programmeerida Spike Prime’i robotid, et need viiksid suitsu- või vinguanduri õpimatil sobilikku kohta. Kuna plaanil olev maja oli suur, tuli paigaldada mitmeid andureid. Arutasime läbi, kuhu oleks neid majas kõige mõistlikum paigaldada ning mis kõrgusele ja kuhu ei ole kõige otstarbekam andureid paigaldada. Teiseks ülesandeks oli valida majas üks tuba ning mängida, et seal käivitus tuletõrjealarm. Seejärel tuli programmeerida robotid majast välja sõitma kõige otsemat ja ohutumat teed ning kogunema kokkulepitud punkti. 

Lastele meeldis õpituba väga! Ülesanded ja käsitletavad teemad olid põnevad ja elulised ning kõigil oli võimalus kaasa rääkida ja oma kogemusi jagada. Aitäh õpetaja Triinule ja Päästeametile põneva õpitoa korraldamise ja läbiviimise eest!

Vaata õpitoa pilte siit.

Õpetaja Alar Voomets

Lisa kommentaar